Wat is payrolling?

Payrolling betekent dat u het juridisch werkgeverschap uitbesteedt. U geeft daarmee uw gehele loon-, arbo- en personeelsadministratie en de daarbij horende verplichtingen en financiële risico’s uit handen aan HSU Payroll Services. Wel blijft u operationeel werkgever en blijft u bepalen wie er in uw bedrijf komt werken.

>> Meer uitleg over payroll

Voor wie is het interessant?

Iedere ondernemer is anders. De reden waarom onze opdrachtgevers voor payrolling bij HSU kiezen, zijn dan ook heel divers. Ondernemers kiezen bijvoorbeeld voor payroll omdat ze zich zonder administratieve verplichtingen het meest kunnen bezighouden met hetgeen waar ze echt plezier uit halen: ondernemen.

>> Meer redenen waarom ondernemers overstappen op payroll

Wat betekent het voor uw werknemers?

Uw werknemers merken in de dagelijkse praktijk geen enkel verschil wanneer u overstapt op payroll. Het enige dat voor hen verandert is dat de loonbetalingen, salarisstroken, arbeidsovereenkomsten, arbozaken et cetera voortaan via HSU Payroll Services lopen. Alle operationele zaken (zoals de planning) blijven uw verantwoordelijkheid.

De voor- en nadelen van payroll

Payrolling biedt ondernemers diverse voordelen: minder administratiewerk, loondoorbetaling bij zieke werknemers, kostenbesparing door collectieve inkoop en meer. Als nadeel wordt soms genoemd dat de binding met werknemers afneemt, omdat er een payrollbedrijf bij het werkgeverschap betrokken raakt. In de praktijk valt dit echter vaak heel erg mee, omdat HSU zich nooit bemoeit met de operationele kant van het werk.

>> Meer over de voordelen van payroll

Wat kost payrolling?

Payroll hoeft niet duur te zijn. Met HSU Payroll Services bent u verzekerd van een betaalbare payroll oplossing die overeenkomt met uw eigen verloning- en personeelskosten.

>> Meer over onze payroll tarieven